Известие

Collapse
No announcement yet.

рязко повишаване на разхода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• рязко повишаване на разхода

здравейте колеги алфисти! съалявам,че се включвам само когато имам проблем,но няма как. сигурно тоя проблем е дискутиран някъде в темите,но са толкова много,че не мога да ги прегледам всичките.от около месец количка та си вдигна рязко разхода(15 на газ и около 20 на бензин!!!!!)ако беше само на газ,добре,ама не!не съм ходил още на майстори,защото повечето започват да ми говорят глупости.обръщам се първо към Вас като по-препатили за съвет или някой свестен майстор във Варна,че с тия цени на горивата....
    skoda 105L -> metaleks
    Fiat uno -> metaleks
    Golf-1 1.8 115hp-prodaden ->Metaleks
    Golf-1 Cabriolet-prodaden s pe4alba
    Peugeot 205 -njama go ve4e
    alfa 146 1.4 16vTS '97 6te vidim do koga!

казаха ми,че моге да е от ламбда сондата,ама нали се сещате,че не мога да сменям всичко докато уцеля.все пак става въпрос за пари(и то не малко)
    skoda 105L -> metaleks
    Fiat uno -> metaleks

Comment

Направи диагностика първо и си оправи колата на бензин. 15/100 е доста, но зависи в какво задръстване караш. Сервизи има в общ технически раздел.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:20.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

абе хора,като кажа рязко значи рязко! от 12 на 20 е..ти и задръстването!!! .и на газ 3 кила.толкова ми качи от задръствания,ама за 3 години
          skoda 105L -> metaleks
          Fiat uno -> metaleks

Comment

Ами отиваш на диагностика, и се молиш да не е дебитомера щото за 1.4 тс мотора е най-скъпия от всички.
            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Еми аз ще ти кажа че може да са 101 неща които да ти вдигнат разхода като започнеш от налягане и размер на гумите до това как я караш като на рали или икономичната аз София - Стара загора минавам го с 15 лв газ като карам с 90 а същата дистанция съм я минавал и с газ за 40 лв като преди Стара загора ми свършва газта но не съм падал под 150... такаче причините са много но разбира се може и просто да си сипъл кофти гориво , може да е от свещи горивен и въздушен филтер и не на последно място задръстванията в София ... то принципно за градско 12-15 не е фрапиращо и то никак даже... Поне според мен Ако искаш икономичност прехвърли се на JTD

Alfa boxer 1.3i --- 8V --- Boxer --- 90Hp/6000 Obr/min --- 113Nm/4500 Obr/min --- 0-100/11,5s --- Vmax/180km/h
              FIAT STILO 1.9jTD 16V 115HP vMAX 205km/h 4.8л/100km

Comment

Абе направо си е ЛАМБДА СОНДА - ама без диагностика няма да минеш.
                Alfa 145 1.6 TS 16V '99
                Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Working...
                X